Blog imoradar24

Constanțenii sunt dispuși să plătească cele mai mari chirii din țară, în vreme ce clujenii sunt dispuși să achite cel mai mult la nivel național pentru achiziționarea de apartamente, arată un studiu Imoradar24.ro. Site-ul a prezentat de curând topul cartierelor din Capitală, iar acum prezintă lista preferințelor românilor în marile orașe din țară.
Să stabilești un sediu social pentru firmă nu este chiar atât de ușor cum ar putea părea. Și asta pentru există anumite reguli ce trebuie respectate. Or, acesta este un element vital pentru înființarea și existența unei firme.
Eficiența energetică a unui imobil este, în zilele noastre, mai importantă ca oricând. Și asta pentru că ne ajută să economisim în condiții mai puțin prietenoase, dar și să protejăm mediul înconjurător.
Concesionarea este o convenție între stat și concesionar, prin care, aceasta din urmă obține dreptul de a exploata terenuri petroliere, miniere, întreprinderi și altele, care aparțin statului.
Planul Urbanistic de Detaliu sau PUD face parte dintre documentele necesare pentru PUG sau Planul Urbanistic General. Este necesar în delimitarea proprietății iar pentru a-l obține trebuie parcurși câțiva pași esențiali.
Renovarea, reabilitarea ori consolidarea clădirilor nu este posibilă legal fără întocmirea unui plan releveu. Și nu sunt singurele situații când acesta este solicitat. Ca să nu întâmpini probleme, e bine să te informezi din vreme.
Tot mai multe persoane doresc să asigure un grad ridicat de confort familiei în ceea ce privește temperatura din locuință, fapt care este din ce în ce mai dificil de realizat atunci când depinzi de un sistem centralizat de încălzire și cu multe probleme, așa cum este în România. Ce se întâmplă vedem cu toții în fiecare sezon rece, mai ales în orașele mari din țară, cazul Bucureștiului fiind deja emblematic.
Poate te-ai întrebat și tu ce reprezintă toate cheltuielile din lista de întreținere, pentru că adesea acestea nu sunt deloc explicite. Iar în situația în care ai un apartament pe care îl dai cu chirie sau în care stai cu chirie, de fapt care sunt cheltuielile pe care trebuie să le achiți tu.
Atunci când ai o casă la curte, la țară, o casă ”pe pământ”, la periferia unui oraș, sau chiar o pensiune, în mediul rural sau într-o zonă în care nu există sistem de canalizare la care să te branșezi, cel mai probabil ai nevoie de o soluție alternativă pentru dejectarea apei murdare și resturilor menajere. Una dintre cele mai eficiente opțiuni o reprezintă montarea unor rezervoare subterane numite fose septice.
Designul de interior, inițial o ramură a arhitecturii, a devenit astăzi o disciplină de sine stătătoare. Rolul acestuia e peste ideea de armonie estetică, așa cum, inițial, ai crede. Un designer de interior are, mai presus de toate, sarcina de a te face una cu spațiul tău. Mai exact, de a gândi întreg spațiul ghidându-se după un set de informații pe care tu, clientul, i le comunici. Astfel, designerul de interior se asigură că rezultatul amenajării este nu doar plăcut estetic și funcțional, ci potrivit pentru stilul tău de viață.