Blog imoradar24

În urma unei analize a comportamentului utilizatorilor pe site-ul imoradar24.ro, în luna septembrie s-a observat o creștere a interesului imobiliar pentru cartierul Drumul Taberei.
În foarte multe grupuri de imobiliare sau de construcții din țară, am observat destul de des interes manifestat de către locuitorii imobilelor de la parter de a-și construi un balcon, atunci când acesta lipsește din proiectul inițial. Evident lipsa acestuia reprezintă pentru cei mai mulți un inconvenient, iar cei 5-8 mp în minus față de vecinii de deasupra pot da naștere unor frustrări, mai ales când nu ai unde depozita lucruri care se adună în casă. Astfel că mulți aleg să își facă propriul balcon, însă nu toți construiesc legal acest balcon. Am adunat în articolul ce urmează informațiile de care ai nevoie dacă planuesti să construiești legal un balcon la parter.
S-a terminat 2020 și am vrut să vedem ce au căutat utilizatorii noștri pe site-ul www.imoradar24.ro.
Vrei să îți iei un apartament nou și nu ești încă decis? Ai temeri legate de programul Noua Casă?
Nici să fii vânzătorul unui imobil, persoană fizică, nu e ușor în această perioadă. Pe lângă distanțarea socială impusă de pandemie și reticența unora dintre cumpărători de a se mai întâlni cu persoane străine, cea mai mare dilemă este stabilirea prețului corect de vânzare fără a ajunge să vândă imobile supraevaluate.
EnRoute, abrevierea de la Îmbunătățirea Rezilienței Ecosistemelor Urbane prin Infrastructură Ecologică, este un proiect al Comisiei Europene în cadrul Strategiei UE pentru biodiversitate și a Strategiei pentru infrastructură ecologică. EnRoute oferă cunoștințe științifice despre modul în care ecosistemele urbane pot sprijini planificarea urbană în diferite etape și cum pot să ajute la elaborarea politicilor pentru orașe sustenabile. În baza raportului de la finalul proiectului vom vedea și cât de verde este România și unde se situează față de celelalte state europene.
Daca ați avut ocazia să cumpărați un apartament la alb, adică să vă puteți alege singuri finisajele, sau tocmai ați terminat de renovat un apartament în bloc vechi și ați ajuns în aceiași etapă, fiți foarte atenți la anumite aspecte în procesul de finisare. Este foarte important să țineți cont de anumite reguli sau sfaturi, mai ales dacă apartamentul nu are tocmai o suprafață generoasă. Am pregătit pentru voi un set de sfaturi pentru amenajarea apartamentelor de mici dimensiuni.
Am pornit de la scenariul unei familii cu un copil, un budget de 150.000 euro – nu ne intereseaza sursa banilor, si dorinta de a achizitiona o locuinta mai mare, cu 3 camere. Sotul doreste apartament cat mai aproape de centrul Bucurestiului, iar sotia casa la periferie. Cu acest scenariu in minte, sa vedem care sunt beneficiile, dezavantajele dar si preturile de ambele parti: casa la periferie sau apartament in centru.
Am ajuns la episodul cu numărul 4 din Experiențe imobiliare din prisma cumpărătorului iar de această dată avem un invitat special.
Credit sau chirie? A cumpara o locuinta este si o decizie emotionala, nu doar una financiara. Inainte de a lua decizia de a “te aseza” la casa ta sunt mai multe aspecte de luat in calcul. Daca ai de ales intre a sta in continuare in chirie si a face un credit pentru casa, ar trebui sa stii pentru inceput care sunt planurile tale de viitor, posibilitatile financiare si daca nu cumva apar “incompatibilitati” intre ele. Ne-am gandit la cateva intrebari la care sa iti raspunzi singur, sa iti ghideze optiunea si sa vezi daca e decizia corecta pentru moment.