Chirie ieftina in Bucuresti: 250 euro garsoniera/2 camere

Potrivit Eurostat, in 2017, in Romania, doar 4% dintre romani locuiau in chirie, restul de 96% optand sa fie proprietari. Fie au primit (mostenit) proprietatea de la rude sau locuiesc cu parintii ori familia la casa, fie au optat sa se inhame la un credit pe multi ani, decat sa dea o treime din salariu pe chirie. De cele mai multe ori rata la banca ajunge sa fie mai mica decat o chirie ieftina in Bucuresti sau Cluj, spre exemplu.

Conform studiului, in Europa, media proprietarilor de locuinte este de aproximativ 69-70%, cu minime inregistrate in Germania sau Austria, de 50-55%. Noi suntem “fruntasi” in acest top, cu cel mai mare numar de proprietari, 96%.

Poate nu chiar fruntasi, dar cu siguranta in primele locuri ne situam si la raportul dintre salariul mediu net si costul mediu al unei chirii. Conform INS, la inceputul anului 2020, salariul mediu net in Romania era de 3180 RON, sau 650 euro. Corelat cu pretul mediu al chiriei din anumite zonesi asta ar putea duce la o crestere a numarului de proprietari, dupa cum reiese din calculul de mai jos.

Care este pretul chiriilor in Bucuresti?

Datorita faptului ca pe www.imoradar24.ro, gasim toate proprietatile din Romania, fara dubluri si verificate, stim ca sunt disponibile acum (aprilie 2020) peste 11.000 de apartamente si garsoniere de inchiriat in Bucuresti, cu un pret mediu de 417 euro intr-o zona centrala si de 278 euro la periferie sau zone limitrofe Bucurestiului. La nivel national, incluzand si Bucurestiul in calcul, exista aproximativ 24.000 de apartamente de inchiriat, cu pretul mediu de 278 euro central, si 215 euro la periferie. Asta inseamna ca in Bucuresti o chirie in centru este aproape 65% din salariu iar la periferie “doar” 42%. 

In acelasi timp, o rata la un credit de 50.000 euro, pe 30 ani, variaza intre 1200 si 1400 lei, in functie de banca si beneficii. Asta inseamna aproximativ 250 euro, ceea ce echivaleaza cu o chirie ieftina in Bucuresti, care nu e tocmai un lucru usor de gasit.

Ce inseamna o chirie ieftina in Bucuresti?

Folosindu-ne tot de informatiile la care avem acces, pe imoradar24.ro, din cele 11.000 de apartamente si garsoniere, am identificat doar 845 de proprietati cu un cost de maxim 250 euro. Iar din acestea doar 108 sunt apartamente, restul fiind garsoniere. 

Lista proprietatilor se afla la finalul articolului.

Luand in calcul ponderea scazuta din numarul total de proprietati, un apartament cu 250 euro pe luna poate fi considerat chirie ieftina in Bucuresti, si nu numai, deoarece si in tara, doar 3000 de proprietati din cele 24.000 au un cost sub 250 euro/luna. 

Daca avem si pretentiosi printre noi, e bine de stiut ca dintre cele 845 de proprietati cu cel mult 250 euro/luna, ultracentral nu se afla decat 33, dintre care 30 sunt garsoniere cu o suprafata medie de 20-25mp. 

garsoniere de inchiriat bucuresti

Garsoniere de inchiriat sub 250 euro pe luna – vezi listele aici:

Garsoniere in Bucuresti

Garsoniere de inchiriat in centru Bucuresti

Garsoniere in tara


apartamente de inchiriat bucuresti

Apartamente de inchiriat sub 250 euro luna – vezi listele aici:

Apartamente in Bucuresti

Apartamente de inchiriat in centru Bucuresti

Apartamente in tara

Articole similare

ânzătorul este nevoit să plătească taxe indiferent de valoarea imobilului. Astfel, vânzătorii nu mai sunt scutiți de plata impozitului, așa cum se întâmpla până la sfârșitul anului trecut, după ce plafonul neimpozabil existent înainte a fost eliminat.
Un număr de 2.757 de imobile din Capitală sunt încadrate în diferite clase de risc seismic. Din total, 374 imobile expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 190 prezintă pericol public, potrivit datelor Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic.
Când vine vorba despre alegerea apartamentului sau a casei ideale, sunt o mulțime de factori de care trebuie să ți cont, pentru a lua decizia cea mai potrivită nevoilor tale. Iar cel mai important este chiar siguranța.