Ansambluri rezidentiale in 2020

Odata ajunsa la maturitate, noua generatie se orienteaza mai mult catre locuintele noi, interesele si asteptarile fiind altele decat ale parintilor lor. Nici facilitatile oferite de ansamblurile imobiliare nu se pot compara cu cele ale blocurilor comuniste. Cu o piata imobiliara in continua dezvoltare, cu o cerere pe masura si standarde care cresc de la o zi la alta, conform imobiliare.ro, se afla in stadiul de vanzare peste 200 de ansambluri rezidentiale in 2020 in Romania.

La nivel national, cele 200 de ansambluri imobiliare se regasesc atat in zone centrale si ultracentrale ale marilor orase din Romania, cat si la periferia acestora, creand noi zone rezindentiale si un exod al locuitorilor din orase catre periferia acestora. Distributia uniforma a acestora, impreuna cu varietatea de optiuni in privinta marimii sau a finisajelor apartamentelor, ofera posibilitatea oricui de a cumpara o locuinta intr-un bloc nou, in functie de preferinte sau buget.

Ceea ce conteaza indiferent de zona aleasa, este accesul facil la transportul in comun, sau infrastructura corecta pentru a gestiona volumul nou creat de locuitori. Mai departe, fiecare este interesat fie de marimea apartamentului, fie de distanta pana la locul de munca, de scolile si gradinitele din apropiere, de diversitatea centrelor comerciale sau de linistea si beneficiile unui complex rezidential aflat la periferie. Cu siguranta, fiecare are un set de valori prioritare si un buget corelat cu acestea, care il vor ghida in alegerea facuta.

VEZI ANSAMBLURILE REZIDENTIALE DIN ORASUL TAU LA FINALUL ARTICOLULUI

 

De ce sa alegi ansambluri rezidentiale in 2020 ?

Sursa foto: freepik.com

In comparatie cu vechile blocuri, ansamblurile imobiliare vin cu numeroase beneficii. Incepand cu evidenul, blocurile sunt noi, asta presupune instalatii electrice si sanitare noi, la standarde actuale cu echipamente moderne. Astfel nu vei mai fi nevoit fie sa traiesti cu gandul ca ceva se poate strica sau cu cheltuiala de a le moderniza de cum te-ai mutat.

Tot legat de lucrari individuale la apartament, nu trebuie sa ai grija finisajelor. Fie ca apartamentul este deja finisat, fie ca vei negocia dotarile inca din etapa semnarii contracului, in cazul blocurilor neconstruite, vei fi sigur ca apartamentul este modern finisat si pe gustul tau.

Daca tot am discutat despre apartamentele aflate in constructie inca, unii dezvoltatori iti ofera posibilitatea de a compartimenta dupa bunul plac apartamentul, in limitele peretilor de rezistenta. Astfel nu doar ca vei avea un apartament nou, dar vei avea senzatia ca a fost facut la comanda, dupa bunul tau plac. Legat de pereti, blocurile noi sunt mult mai eficiente termic datorita izolarii inca din timpul constructiei.

Beneficiile locuirii intr-un ansamblu imobiliar se extind si inafara locuintei personale. Blocurile moderne, cu lifturi mari si spatii comune frumos decorate te fac sa te simti uneori intr-un hotel. Majoritatea fac parte dintr-un complex rezidential, iar confortul personal se extinde in curtea blocului. Poti beneficia de locuri de parcare, spatii de joaca pentru copii, paza umana si cu siguranta supraveghere video. 

Ansamblurile de la periferie pot constituii mici comunitati in jurul unui complex comercial vast cu magazine, gradinite private, sali de fitness si piscine, astfel incat sa nu fi nevoit sa te deplasezi din zona pentru nevoile de baza.

 

Cum poti lua totusi teapa in cazul complexelor imobiliare?

Sursa foto: freepik.com

Am privit pana acum doar partea plina a paharului. Nu trebuie pierdute din vedere nici lucrurile ce pot face alegerea ta un calvar. Intr-un articol precedent discutam despre 7 lucruri la care trebuie sa fii atent in cazul apartamentelor noi si vom aminti aici o parte din ele.

Apartamentele inca neconstruite vin cu beneficii precum alegerea compartimentarii, a finisajelor si cu un timp mult mai ridicat de asteptare din partea vanzatorului pentru a contracta un credit, in comparatie cu persoanele fizice care doresc sa incheie tranzactia cat mai rapid. Insa nu trebuie sa cazi in capcana promisiunilor legate de termenul de finalizare, de conditiile contractului privind avansul si drepturile tale sau stadiul lucrarilor din complex.

De asemenea te poti lasa pacalit de simularile 3D menite sa sporeasca spatiul iar in realitate sa nu poti pune intr-o camera tot atata mobila pe cat ai vazut intr-o prezentare. Fa-ti propriile calcule cu cotele mobilei reale raportate la dimensiunile pe care stii ca le va avea apartamentul.

Asigura-te ca nu te vei muta intr-o zona in plina dezvoltare si ca vei trai inca 3-5 ani in praful si zgomotul de santier, departe de orice drum asfaltat si cu siguranta, nu doar la 15 minute de transportul in comun.

 

Unde gasesc oferte din partea dezvoltatorilor imobiliari?

Daca ai temele facute si iti doresti sa te muti intr-un ansamblu rezidential, pe www.imoradar24.ro  vei gasi toate ofertele disponibile in clipa de fata, reunite intr-un singur loc. De la garsoniere, pana la vile si penthouse-uri, toate proprietatile disponibile din partea dezvoltatorilor imobiliari se regasesc AICI.

 

Ansambluri rezidentiale in orasele mari 

Pentru situatia ansamblurilor in fiecare dintre orasele mari ale Romaniei, acceseaza unul din linkurile de mai jos:

Ansambluri rezidentiale in Bucuresti 

Ansambluri rezidentiale in Timisoara

Ansambluri rezidentiale in Constanta

Ansambluri rezidentiale in Cluj

Ansambluri rezidentiale in Iasi

Articole similare

În ciuda perioadei pe care o traversăm, piața imobiliară este în creștere. Iar dezvoltatorii imobiliari își continuă proiectele deja începute, în vreme ce altele sunt în lucru. Opțiuni există, așa că detaliile fac diferența.
Din cele peste 200 de complexuri imobiliare la nivel national mai mult de jumatate se regasesc in capitala: 130 de ansambluri rezidentiale in Bucuresti
Fara a pune la socoteala statiunea Mamaia, sunt 19 ansambluri rezidentiale in Constanta ale caror apartamente asteapta sa fie cumparate in 2020.