[Podcast – EIDPC EP-04] Experiențe imobiliare cu Cristian Dascălu – căutare și mutare în chirie

VEZI VIDEO LA FINALUL ARTICOLULUI

L-am prins pe Cristi imediat după ce s-a mutat în noul apartament. Am stat de vorbă cu el și am aflat cum a fost să locuiască în zona Iancului și de ce a ales această zonă imediat ce a părăsit campusul studențesc.

Cristi ne-a povestit care a fost motivul pentru care a dorit să se mute din garsoniera în care locuia, și care erau ofertele de chirie în zona centrală a Bucureștiului. Și asta deoarece a fost interesat de imobile aflate în apropierea stațiilor de metrou: Obor, Ștefan cel Mare, Universitate, Unirii dar și în zona Grozăvești. Veți afla care este prețul chiriilor acum, în plină pandemie. Bugetul lui se situa între 350 și 550 euro, și veți vedea că deși plajă este mare, nu a putut trage o concluzie despre ce diferenția ofertele, de cele mai multe ori nefiind o legătură între preț și zona, sau dotări, ci pur și simplu o alegere arbitrară a proprietarului. Dacă vă interesează să aflați motive pentru care proprietarii aleg de cele mai multe ori prețuri nerealiste pentru imobile, puteți citi articolul de aici cu imobile supraevaluate.

Într-un final Cristi a ales un apartament care s-a situat fix la jumătatea bugetului, dar cu dotări mult peste ce a găsit la apartamente și mai scumpe de-atât.

Așa cum era de așteptat, Cristian Dascălu s-a lovit atât de agenți dezinteresați cât și de cei care își fac meseria cu adevărat, astfel că după o lună de căutări, tranzacția finală a avut loc tot prin intermediul unui agent, care a făcut tot posibilul pentru a încheia tranzacția în favoarea lui Cristi. În interviu veți afla ce anume a fost dispus agentul să facă pentru a finaliza tranzacția.

Ținând cont de volumul de muncă în care este prins Cristi, a apelat la mama lui pentru a-l ajuta în procesul de căutare, astfel încât știind ce își dorește, mama lui a căutat și i-a furnizat acestuia doar acele apartamente care coincideau cu cerințele lui. Am glumit cu Cristi în interviu, și i-am transmis că noi îl avem pe RoboRadar, care ar fi putut fi o „mamă” pe cinste. Fiindcă RoboRadar fix asta face: configurandu-l după cerințele tale specifice, vei primi ulterior direct pe email, și mai rapid decât ajung pe site public, toate acele anunțuri care satisfac criteriile tale.

Am povestit și despre procesul de mutare de la împachetare și până la despachetare. Am identificat niște greșeli și am evidențiat ce anume ar fi putut face că acest lucru să se desfășoare mai ușor. Informațiile le găsiți structurare într-un articol legat de mutare, pe care îl puteți citi accesând linkul de mai jos.

Va lăsăm să urmăriți interviul de mai jos fiindcă pe parcursul celor 45 de minute, Cristian Dascălu a oferit destul de multe informații utile celor care ar trece acum prin procesul de căutare și mutare în chirie și dacă știți să ascultați cu atenție nu aveți cum să nu notați nimic folositor.

 

Articole similare

În urma unei analize a comportamentului utilizatorilor pe site-ul imoradar24.ro, în luna septembrie s-a observat o creștere a interesului imobiliar pentru cartierul Drumul Taberei.
În foarte multe grupuri de imobiliare sau de construcții din țară, am observat destul de des interes manifestat de către locuitorii imobilelor de la parter de a-și construi un balcon, atunci când acesta lipsește din proiectul inițial. Evident lipsa acestuia reprezintă pentru cei mai mulți un inconvenient, iar cei 5-8 mp în minus față de vecinii de deasupra pot da naștere unor frustrări, mai ales când nu ai unde depozita lucruri care se adună în casă. Astfel că mulți aleg să își facă propriul balcon, însă nu toți construiesc legal acest balcon. Am adunat în articolul ce urmează informațiile de care ai nevoie dacă planuesti să construiești legal un balcon la parter.
S-a terminat 2020 și am vrut să vedem ce au căutat utilizatorii noștri pe site-ul www.imoradar24.ro.