Drumul Taberei: Cum a influențat piața imobiliară deschiderea metroului

În urma unei analize a comportamentului utilizatorilor pe site-ul imoradar24.ro, în luna septembrie s-a observat o creștere a interesului imobiliar pentru cartierul Drumul Taberei. Astfel, cartierul din sectorul 6 a ajuns pe locul 1 în topul celor mai căutate cartiere din București.

Cu o creștere de peste 50% față de aceiași perioada a anului precedent, Drumul Taberei a fost preferatul celor interesați mai ales de închirierea unui imobil în București. Și asta se datorează dării în folosință a celei mai noi magistrale de metrou din București, așteptată de locuitorii cartierului de peste 9 ani.

Dacă în cazul prețurilor de vânzare a apartamentelor, specialiștii spun că va mai dura 1-2 ani până vom asista la o creștere notabilă, în cazul chiriilor această creștere se va întâmplă mai repede de atât.

De-a lungul timpului, Drumul Taberei nu a fost neapărat prima opțiune a celor care căutau un apartament în București, datorită lipsei metroului și a traficului îngreunat către zone de interes, precum nordul Bucureștiului. Astfel, cei care au speculat oportunitatea deschiderii metroului, au achiziționat apartamente la prețuri sub media orașului. Acum este momentul lor de a valorifica investiția, deoarece aceia care caută o chirie aproape de metrou se vor orienta și către Drumul Taberei, la prețuri momentant mai mici. 

Ce rămâne de văzut este dacă în situația prezența, în care majoritatea corporatistilor au optat pentru lucru de acasă, apropierea de metrou mai reprezintă un criteriu în alegerea chiriei.

Situația anunțurilor imobiliare din Drumul Taberei

La momentul redactării articolului erau disponibile 746 de apartamente de închiriat în Drumul Taberei și 1003 apartamente de vânzare.

apartamente de inchiriat in drumul taberei
apartamente de vanzare in drumul taberei

Dintre acestea 380 de proprietăți sunt vândute direct de proprietari verificați telefonic de către echipa imoradar24.

Cele mai multe apartamente de vânzare au 2 camere și prețuri cuprinse între 29.880 euro (40mp, bucătărie open space, cartierul Latin – Prelungirea Ghencea) și 125.000 euro, pentru un apartament renovat, complet utilat și mobilat lux, după cum spune proprietarul, situat chiar vis-a-vis de Afi Cotroceni.

Pentru varianta de mijloc, te poți orienta către un apartament de 2 camere de 63 mp utili, într-un bloc nou, complexul Brâncuși Park Apartments, aproape de tot ce înseamnă supermarket cât și de stația de metoru Valea Ialomiței. Și asta la un preț de 65.000 euro.

Dacă te interesează să te muți în chirie în Drumul Taberei, trebuie să știi că maximul pe care trebuie să îl scoți din buzunar este de 710 euro, pentru un apartament de 3 camere, complet utilat și mobilat, într-unul dintre cele mai noi blocuri din București (2020), chiar vis-a-vis de parcul Moghioroș, în Moghioroș Park Residence. Vorbim de 105 mp, cu 2 băi, complet decomandat, cu priveliște și posibilitatea de a închiria loc de parcare la subsolul complexului.

Prețurile pentru închiriere pleacă însă de jos, astfel încât puteți găsi și oferte la 160 euro, pentru o garsonieră de închiriat la Orizont. Sau 200 euro pentru 2 camere la Favorit. 

Evident toate ofertele pe care le-am menționat, sunt în aproprierea unei stații de metrou, așa cum au început să se vehiculeze glume în spațiul online, că acum “orice apartament din Drumul Taberei va fi aproape de metrou”.

Așa că dacă te interesează să te muți în chirie sau să devii proprietar de locuință în Drumul Taberei, acum încă este timp să faci asta la un preț mediu. Odată cu diminuarea stocului existent și cu creșterea numărului de spații de birouri din zona, vom asista la o creștere a prețurilor, conformă cu benefiicile cartierului.

Oferte unice disponibile in octombrie 2020 în Drumul Taberei

 Oferte vanzarePretOferte inchirierePret
Garsoniere18917.900 – 66.000 €255163 – 400 €
Apartamente 2 camere45829.800 – 125.000362200 – 600 €
Apartamente 3 camere30146.500 – 170.000126250 – 170 €
Case1785.000 – 790.000

Articole similare

Auzim din ce în ce mai des vorbindu-se despre stilul Loft, mai cu seamă în cazul apartamentelor noi de vânzare, deja finisate și, uneori, mobilate. Dar, de fapt, ce presupune acest stil și cui se potrivește? Dacă avantajele, vei vedea, sunt clare, ar fi vorba și despre dezavantaje?
În contextul noii legislații în vigoare, referitoare la protecția datelor cu caracter personal, asociațiile de proprietari fac o serie de greșeli care nu rămân neobservate, Drept urmare, sunt reclamate și sancționate corespunsător. Pentru a nu avea parte de neplăceri, este recomandat ca asociațiile să renunțe la anumite practici.
Atunci când te muți într-un apartament nou, îți dorești ca acesta să arate ca în reviste. Iar amenajarea locuinței cu decorațiuni și accesorii în culoarea anului oferă satisfacții nebănuite. Căci, în confortul propriei locuințe, te poți simți ca-ntr-o vacanță de vis permanentă, într-un hotel de lux.