Culoarea anului – cum îți amenajezi apartamentul în funcție de ea

Atunci când te muți într-un apartament nou, îți dorești ca acesta să arate ca în reviste. Iar amenajarea locuinței cu decorațiuni și accesorii în culoarea anului oferă satisfacții nebănuite. Căci, în confortul propriei locuințe, te poți simți ca-ntr-o vacanță de vis permanentă, într-un hotel de lux.

În fiecare an, Institutul Pantone decide culoarea anului. Pentru 2022, a fost aleasă Very Peri, un albastru dinamic și diafan deopotrivă, cu o nuanță violet de lavandă proaspătă, relaxantă și revigorantă totodată. Le este dedicată atât celor pasionați de alinierea ținutelor vestimentare la curentul modei, cât și celor care vor să decoreze un apartament nou sau o locuință în tonurile actuale. Cum perioada pe care o traversăm nu este una tocmai ușoară, Very Peri vine ca un balsam pentru sufletele agitate, fiind în concordanță și cu propunerile specialiștilor în arta Feng Shui referitoare la culorile benefice în Anul Tigrului de apă, potrivit zodiacului chinezesc.

 

Cum asortăm culoarea anului, Very Peri

Dacă nu te numeri printre cei mai îndrăzneți, atunci nu vei da greș niciodată optând pentru accente de culoare combinate cu tonuri neutre, precum albul, bejul, cremul sau griul. Totuși, Very Peri vine din natură, de la floarea cunoscută sub numele Vinca Minor (Periwinkle în limba engleză). Drept urmare, orice combinație cu tonuri naturale, din mediul înconjurător, este reușită. Nuanțele de verde suave, precum cele de mentă ori salvie garantează reușita unui decor special. Cei mai îndrăzneți pot da și accente strălucitoare, prin nuanțe metalice de auriu și argintiu, precum reflexiile solare care mângâie plantele sub roua dimineții. Așadar, decizia îți aparține, în funcție de personalitatea proprie. Poți folosi tapet în culoarea anului pe un perete, iar restul pieselor de mobilier și decorațiunile se pot asorta după bunul plac. Sau poți cumpăra o canapea Very Peri, în jurul căreia să creezi un decor care să te trimită cu gândul într-o grădină luxuriantă. Dacă nu vrei să riști și nici nu-ți dorești să redecorezi prea des, atunci poți doar să nuanțezi decorul neutru cu accente de culoare precum pernuțele, lămpile, vazele, cuverturile, covorașele, jaluzelele, lumânările parfumare, ramele foto și nu numai.

 

Oferă-ți lux și confort

Pentru că natura ne inspiră mai mult ca oricând, după doi ani petrecuți mai mult în casă, nuanțele calde în interior oferă siguranță și confort în locuințele anului 2022. Și tonurile de verde se îmbină perfect cu Very Peri. Iar verdele smarald conferă senzația de lux și eleganță în combinație cu Very Peri. Accentele de culoare pot veni prin perne verde smarald așezate pe o canapea Very Peri sau prin elemente de decor și de artă. Nuanțele vibrante, îndrăznețe, vesele, provoacă vizual. Așa că nu te feri să adaugi note de galben sau coral, pentru un aspect original. Ca să întregești imaginea casei, lumina joacă un rol foarte important. Așa că ai nevoie de lumină naturală, dar și de accente cromatice în albastru deschis sau roz pastel, pentru un plus de eleganță și confort. Dacă îți dorești un aspect contemporan, îndrăzneț, poți folosi accente de roșu intens, lucios. Elementele din catifea conferă opulență, mai ales dacă alegi mobilier clasic sau vintage.

 

Așa atragi bunăstarea

Specialiștii chinezi în metafizică sunt de părere că fiecare culoare conține frecvențe și capătă un alt tip de forță în funcție de an. Cele cinci elemente primordiale, Pământul, Metalul, Apa, Lemnul și Focul, sunt reprezentate de cinci culori principale. Iar aceste cinci culori reprezintă cele opt direcții: Nord (Apă), Nord-Est (Pământ), Nord-Vest (Metal), Sud (Foc), Sud-Est (Lemn), Sud-Vest (Pământ), Est (Lemn) și Vest (Metal). Cum anul 2022 nu este foarte echilibrat din punct de vedere al elementelor, existând o abundență a Lemnului în detrimentul Focului și al Metalului, se pare că elementele norocoase ale acestui an sunt Metalul și Focul. Așadar, nuanțele de alb, auriu și argintiu sunt aducătoare de noroc. La fel de benefice sunt și tonurile de roșu, violet și portocaliu.

 

În concordanță cu opțiunea celor de la Pantone, iată că și specialiștii Feng Shui consideră Very Peri una dintre culorile aducătoare de noroc în 2022, mai ales la bani, dacă se combină cu negru. Căci tonurile de albastru reprezintă apa curgătoare și bogăția. Totuși, nu trebuie să exagerăm cu aceste culori, căci putem atrage tocmai efectul opus. Pentru un plus de resurse și de sprijin, avem de nevoie de culori ale Focului. Iar roșul joacă un rol extrem de important în decor. Atenție, însă, că atunci când energia Focului este prea mare, devine distructivă!

 

Când simți nevoia de alinare sufletească și de mai mulți prieteni adevărați trebuie să te conectezi la energia Pământului. Așa că poți alege cu încredere tonurile de maro, bej sau galben, în perfectă armonie cu Very Peri. Galbenul este asociat cu nobilimea, în China, fiind culoarea Fiului Raiului, simbol al puterii și autorității. Culorile asociate elementului Pământ te vor ajuta în acest an să-ți faci prieteni mai ușor, să creezi alianțe, să atragi oameni benefici de partea ta. Dar ai mare grijă să nu folosești în exces aceste culori, căci îți vor aduce exact opusul a ceea ce-ți dorești.

 

Tonurile de Metal atrag inteligența și scot la iveală talentele ascunse. Culorile metalice stimulează creativitatea. Alege cu încredere alb, auriu și argintiu. Oricine lucrează într-un domeniu creativ, trebuie să aibă în preajma zonei de lucru, pe birou chiar, un element în aceste nuanțe. Transformă biroul într-un spațiu plin de creativitate și stare de bine cu accente de albastru-violet. Culorile care te înconjoară îți influențează starea de spirit, de aceea ai nevoie de un spațiu care să-ți încurajeze productivitatea și imaginația. Pe de altă parte, Lemnul aduce recunoașterea meritelor și popularitate. În 2022, Lemnul este elemental determinant pentru succesul în carieră. Cum culoarea anului 2022 este adesea întâlnită la florile din grădină, nu e de mirare că se asortează de minune cu tonuri inspirate din natură și aduce noroc și bunăstare.

Articole similare

Alegerea locuinței este o decizie importantă. Petrecem mult timp acasă, așa că vrem să fim fericiți și confortabil cu decizia noastră. Întâi de toate, când vine vorba de un apartament de lux pe care dorim să îl închiriem, asta nu înseamnă neapărat că este o locuință mare.
Achiziționarea unui apartament este o investiție mare și pe termen lung și nu este mereu ușor să găsim cea mai potrivită variantă.
Nici să fii vânzătorul unui imobil, persoană fizică, nu e ușor în această perioadă. Pe lângă distanțarea socială impusă de pandemie și reticența unora dintre cumpărători de a se mai întâlni cu persoane străine, cea mai mare dilemă este stabilirea prețului corect de vânzare fără a ajunge să vândă imobile supraevaluate.