Cele mai căutate cartiere din București TOP 5 - septembrie 2020

Cu peste 45.000 de proprietăți unice, de vânzare sau de închiriere, în București, incluzând oferte imobiliare de pe toate site-urile de profil, imoradar24.ro este site-ul preferat de peste 72% dintre utilizatori*. Conform informațiilor pe care le deținem, am alcătuit și un top cu cele mai căutate cartiere din București.

* 72% dintre utilizatorii site-ului imoradar24 s-au declarat multumiti si foarte multumiti de eficienta agregatorului

Astfel a reieșit că peste 30% dintre cei care au căutat o proprietate în capitală, prin intermediul imoradar24, s-au orientat către unul dintre următoarele 10 cartiere:

1. Drumul Taberei

apartamente in drumul taberei cel mai cautat cartier din bucuresti

Cel mai căutat cartier în septembrie 2020, a fost cartierul Drumul Taberei, cu o creștere de 20% în rândul căutărilor față de luna august, și de peste 50% față de aceiași perioada a anului 2019. Interesul cel mai mare a fost față de anunțurile cu garsoniere de închiriat în Drumul Taberei, urmate de anunțurile cu apartamente de 2 camere de închiriat. Cel mai probabil creșterea interesului în zona se datorează inaugurării noului tronson de metrou. Și mai cert de-atât este și faptul că odată cu interesul va crește și prețul proprietățiilor în zona.

2. Berceni

apartamente in berceni cel mai cautat cartier din bucuresti

Al doilea dintre cele mai căutate cartiere din București s-a clasat Berceniul. Fără modificări semnificative față de alte perioade, Berceniul se află în topul preferințelor datorită prețurilor mai scăzute pe care le au noile complexuri rezidențiale din sudul capitalei,dar și a faptului că este străbătut de magistrala albastră a metroului, care face rapid legătură cu toate zonele importante de business din București. Cât de mult vor mai avea de câștigat cei cu proprietăți aproape de metrou, vom vedea într-un articol viitor. Tot mai mulți corporatiști optează pentru lucrul de acasă, astfel importanța apropierii față de o stație de metrou pică pe plan secundar.

3. Titan

Cartier aflat în ușoară creștere continuă printre preferințele bucureștenilor, Titanul ocupă locul 3 în topul celor mai căutate cartiere din București, cu o apreciere de 15% față de anul trecut. Cele mai căutate proprietăți de această dată, sunt apartamentele de 2 camere in Titan, urmate de case de vanzare in zona Theodor Pallady. Zona este în continuă dezvoltare, astfel că terenuri ale fostelor livezi, devin cartiere de blocuri și vile, de la lună la lună. Cei care doresc o casă pe pământ, la un preț sub media orașului, încă pot alege dintre nenumăratele proiecte aflate în desfășurare într-unul dintre cele mai verzi cartiere ale Bucureștiului.

4. Militari

Detronat de pe primele locuri de cartierele Drumul Taberei și Titan, Militari ajunge pe locul 4 în luna septembrie a anului 2020, cu o scădere în rândul căutărilor de 16% față de aceiași perioada a anului precedent. Cele mai căutate fiind proprietățile de închiriat urmate de casele de vânzare. Un cumul de dezavantaje legate de casele la curte, față de cartierul Titan, îl constituie prețurile mai ridicate împreună cu amplasarea proprietăților înafara Bucureștiului, în comunele Chiajna, Dudu sau chiar Dragomirești sau Joița.

5. Rahova

Surpriză topului îl constituie cartierul Rahova, cu o creștere de peste 120% la toate tipurile de proprietăți, față de anul 2019.  Cele mai căutate fiind casele de vânzare în Rahova, cu o creștere a interesului de 130%. Cel mai probabil, datorită condițiilor impuse în timpul pandemiei, cei mai mulți doritori de casă pe pământ s-au orientat către zona cu probabil cele mai mici prețuri ale caselor din București. O casa cu 5 camere în Rahova, renovată, 175 mp și teren de 220 mp costând mai puțin decât un apartament cu 3 camere, în oricare dintre cartierele de mai sus: 68.000 euro.

Următoarele cartiere în top 5 cele mai căutate cartiere din București

Următoarele 5 locuri sunt ocupate, în ordinea preferințelor utilizatorilor imoradar24.ro, după cum urmează:

 1. Bucureștii-Noi
 2. Dristor
 3. Colentina
 4. Crângași
 5. Pipera

Din aceiași analiză a căutărilor efectuate pe imoradar24.ro au mai reieșit următoarele:

Top 3 cele mai căutate tipuri de proprietăți căutate

Din totalul de căutari în București, cele mai multe au fost pentru apartamente de vânzare:

 • 32% apartamente de vânzare
 • 22% apartamente de închiriat
 • 14% case de vânzarecu o creștere de 48% față de aceiași perioada a anului 2019

Top 3 număr de camere la cumpărare

Cei interesați au căutat apartamente după cum urmează:

 • 35% apartamente cu 3 camere
 • 31% apartamente cu 2 camere
 • 24% apartamente cu 4 camere

Pondere între cumpărare și închiriere

În continuare în București există mai mult interes pentru achiziția de locuințe:

top cele mai cautate tipuri de proprietati
 • 61% dintre căutări au fost efectuate în interes de cumpărare
 • 39% dintre căutări au fost efectuate de cei ce doreau să închirieze

Articole similare

Jucătorii din imobiliare sunt încântați de respingerea anulării PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4 în justiție. Decizia Tribunalului București de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4 este un prim pas spre deblocarea unei situații create în mod artificial, prin care Capitalei i se restituie dreptul la dezvoltare, anunță Bucharest Real Estate Club (BREC). 
Încă din 2008, când a fost introdusă pentru prima oară cota de TVA de 5% pentru locuinţele livrate ca parte a politicii sociale, TVA a fost unul din instrumentele prin care s-a dorit încurajarea sectorului imobiliar, cu efecte benefice asupra economiei (şi implicit asupra veniturilor bugetare), dar şi asupra condiţiilor de trai. 
Galațiul și Sibiul reprezintă fiecare câte 3% din totalul intențiilor de achiziție la nivel național, în vreme ce Pitești și Ploiești au câte 2%, arată datele Imoradar24. În schimb, Craiova – cel mai mare oraș din Oltenia - este în afara top 10 la nivel național.