Blog imoradar24

Românii care au căutat să închirieze locuințe în trimestrul al patrulea s-au concentrat cel mai mult pe București, care reprezintă 41% din intențiile de contact, conform datelor Imoradar24.ro. Chiria medie în Capitală este de 350 de euro pe lună și variază între 280 de euro pe lună pentru o garsonieră și 510 euro pentru trei camere.
Înscrierea reședinței în actul de identitate se face la cererea persoanei care locuieşte mai mult de 15 zile la o adresa diferită de cea stabilă.
În luna noiembrie, pentru care sunt disponibile cele mai recente statistici, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,2% față de luna anterioară.
Am tot auzit în ultima vreme vorbindu-se despre casele pasive. Dar ce înseamnă de fapt acestea?
Contractele de închiriere vor trebui înregistrate la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) de la 1 ianuarie 2023. Ordinul pentru aprobarea procedurii de înregistrare a contractelor de locațiune a fost publicat recent în Monitorul Oficial.
Orele de liniște în România sunt ”sfinte” în anumite blocuri și aproape inexistente în altele. Oricare ar fi însă situația, trebuie să știi că acestea sunt stabilite prin lege și trebuie respectate atât de către persoanele fizice, cât și de cele juridice.
Într-un an cu inflație de 16%, cu o creștere masivă a dobânzilor și a costului vieții, mulți români se întreabă ce este mai convenabil: achiziționarea unei locuințe proprii sau statul în chirie până la vremuri mai bune. Imoradar24.ro vă prezintă ce înseamnă acest lucru din punct de vedere financiar.
Vrei să iei un credit și nu înțelegi de ce nu te înacdrezi în condițiile impuse de bancă, deși ai toate documentele necsare la dosar? Ei bine, trebuie să știi că cererea de împrumut poate fi refuzată și din cauza scorului FICO nefavorabil.
Conceptul smart home sau casa inteligentă a luat amploare în ultimii ani. Iar ceea ce părea posibil, cu ceva vreme în urmă, doar în filmele SF, este astăzi la numai un click distanță. Costă, dar merită efortul!