Sfaturi cele mai noi articole - Blog imoradar24.ro

Vrei să îți iei un apartament nou și nu ești încă decis? Ai temeri legate de programul Noua Casă?
În urma unei analize a comportamentului utilizatorilor pe site-ul imoradar24.ro, în luna septembrie s-a observat o creștere a interesului imobiliar pentru cartierul Drumul Taberei.
Zilele acestea esti izolat la domiciliu, sau cel putin asa ar trebui. Fiecare incercam sa ne ocupam timpul facand ceva prin casa, ceva ce...
Am discutat in acest articol despre decizia de a locui in chirie, in locul unui credit pentru casa. In continuare venim in sprijinul celor mai novici dintre noi, tinerii aflati la prima lor chirie, posibil studentii care isi impart timpul intre facultate si un job part-time. Fie ca esti inca la facultate sau tocmai ai luat viata de adult independent in maini, este probabil sa realizezi ca locuitul in chirie nu mai este la fel de simplu ca la camin sau acasa cu parintii. Cu putina neatentie si euforie in alegeri, iti poti ingreuna singur viata fara sa iti dai seama. Am pus la un loc 6 sfaturi despre cum sa economisesti in chirie, pe care daca le iei in considerare, iti vor garanta mai multi bani in buzunar.
Am pornit de la scenariul unei familii cu un copil, un budget de 150.000 euro – nu ne intereseaza sursa banilor, si dorinta de a achizitiona o locuinta mai mare, cu 3 camere. Sotul doreste apartament cat mai aproape de centrul Bucurestiului, iar sotia casa la periferie. Cu acest scenariu in minte, sa vedem care sunt beneficiile, dezavantajele dar si preturile de ambele parti: casa la periferie sau apartament in centru.
Credit sau chirie? A cumpara o locuinta este si o decizie emotionala, nu doar una financiara. Inainte de a lua decizia de a “te aseza” la casa ta sunt mai multe aspecte de luat in calcul. Daca ai de ales intre a sta in continuare in chirie si a face un credit pentru casa, ar trebui sa stii pentru inceput care sunt planurile tale de viitor, posibilitatile financiare si daca nu cumva apar “incompatibilitati” intre ele. Ne-am gandit la cateva intrebari la care sa iti raspunzi singur, sa iti ghideze optiunea si sa vezi daca e decizia corecta pentru moment.
Cand te referi la blocurile noi, automat te poti gandi la un confort sporit fata de cele vechi. Poate chiar si o tehnologie mai noua, materiale mai bune. Dar in multe cazuri blocurile noi ascund mai multe vicii decat bucurii noilor proprietari.