Sfaturi cele mai noi articole - Blog imoradar24.ro

În urma unei analize a comportamentului utilizatorilor pe site-ul imoradar24.ro, în luna septembrie s-a observat o creștere a interesului imobiliar pentru cartierul Drumul Taberei.
În foarte multe grupuri de imobiliare sau de construcții din țară, am observat destul de des interes manifestat de către locuitorii imobilelor de la parter de a-și construi un balcon, atunci când acesta lipsește din proiectul inițial. Evident lipsa acestuia reprezintă pentru cei mai mulți un inconvenient, iar cei 5-8 mp în minus față de vecinii de deasupra pot da naștere unor frustrări, mai ales când nu ai unde depozita lucruri care se adună în casă. Astfel că mulți aleg să își facă propriul balcon, însă nu toți construiesc legal acest balcon. Am adunat în articolul ce urmează informațiile de care ai nevoie dacă planuesti să construiești legal un balcon la parter.
S-a terminat 2020 și am vrut să vedem ce au căutat utilizatorii noștri pe site-ul www.imoradar24.ro.
Vrei să îți iei un apartament nou și nu ești încă decis? Ai temeri legate de programul Noua Casă?
Nici să fii vânzătorul unui imobil, persoană fizică, nu e ușor în această perioadă. Pe lângă distanțarea socială impusă de pandemie și reticența unora dintre cumpărători de a se mai întâlni cu persoane străine, cea mai mare dilemă este stabilirea prețului corect de vânzare fără a ajunge să vândă imobile supraevaluate.
Daca ați avut ocazia să cumpărați un apartament la alb, adică să vă puteți alege singuri finisajele, sau tocmai ați terminat de renovat un apartament în bloc vechi și ați ajuns în aceiași etapă, fiți foarte atenți la anumite aspecte în procesul de finisare. Este foarte important să țineți cont de anumite reguli sau sfaturi, mai ales dacă apartamentul nu are tocmai o suprafață generoasă. Am pregătit pentru voi un set de sfaturi pentru amenajarea apartamentelor de mici dimensiuni.
Am pornit de la scenariul unei familii cu un copil, un budget de 150.000 euro – nu ne intereseaza sursa banilor, si dorinta de a achizitiona o locuinta mai mare, cu 3 camere. Sotul doreste apartament cat mai aproape de centrul Bucurestiului, iar sotia casa la periferie. Cu acest scenariu in minte, sa vedem care sunt beneficiile, dezavantajele dar si preturile de ambele parti: casa la periferie sau apartament in centru.
Am ajuns la episodul cu numărul 4 din Experiențe imobiliare din prisma cumpărătorului iar de această dată avem un invitat special.
Credit sau chirie? A cumpara o locuinta este si o decizie emotionala, nu doar una financiara. Inainte de a lua decizia de a “te aseza” la casa ta sunt mai multe aspecte de luat in calcul. Daca ai de ales intre a sta in continuare in chirie si a face un credit pentru casa, ar trebui sa stii pentru inceput care sunt planurile tale de viitor, posibilitatile financiare si daca nu cumva apar “incompatibilitati” intre ele. Ne-am gandit la cateva intrebari la care sa iti raspunzi singur, sa iti ghideze optiunea si sa vezi daca e decizia corecta pentru moment.
Am discutat in acest articol despre decizia de a locui in chirie, in locul unui credit pentru casa. In continuare venim in sprijinul celor mai novici dintre noi, tinerii aflati la prima lor chirie, posibil studentii care isi impart timpul intre facultate si un job part-time. Fie ca esti inca la facultate sau tocmai ai luat viata de adult independent in maini, este probabil sa realizezi ca locuitul in chirie nu mai este la fel de simplu ca la camin sau acasa cu parintii. Cu putina neatentie si euforie in alegeri, iti poti ingreuna singur viata fara sa iti dai seama. Am pus la un loc 6 sfaturi despre cum sa economisesti in chirie, pe care daca le iei in considerare, iti vor garanta mai multi bani in buzunar.