Sfaturi cele mai noi articole - Blog imoradar24.ro

Am tot auzit în ultima vreme vorbindu-se despre casele pasive. Dar ce înseamnă de fapt acestea?
Orele de liniște în România sunt ”sfinte” în anumite blocuri și aproape inexistente în altele. Oricare ar fi însă situația, trebuie să știi că acestea sunt stabilite prin lege și trebuie respectate atât de către persoanele fizice, cât și de cele juridice.
Când vrei să ai propria locuință, iei în calcul și varianta construirii acesteia de la zero, pe un teren pe care urmează să îl achiziționezi. Numai că există încă persoane care nu știu să facă diferența dintre terenul intravilan și extravilan, iar acest aspect poate duce la imposibilitatea de a-și împlini visul.
Să stabilești un sediu social pentru firmă nu este chiar atât de ușor cum ar putea părea. Și asta pentru există anumite reguli ce trebuie respectate. Or, acesta este un element vital pentru înființarea și existența unei firme.
Atunci când ai o casă la curte, la țară, o casă ”pe pământ”, la periferia unui oraș, sau chiar o pensiune, în mediul rural sau într-o zonă în care nu există sistem de canalizare la care să te branșezi, cel mai probabil ai nevoie de o soluție alternativă pentru dejectarea apei murdare și resturilor menajere. Una dintre cele mai eficiente opțiuni o reprezintă montarea unor rezervoare subterane numite fose septice.
Designul de interior, inițial o ramură a arhitecturii, a devenit astăzi o disciplină de sine stătătoare. Rolul acestuia e peste ideea de armonie estetică, așa cum, inițial, ai crede. Un designer de interior are, mai presus de toate, sarcina de a te face una cu spațiul tău. Mai exact, de a gândi întreg spațiul ghidându-se după un set de informații pe care tu, clientul, i le comunici. Astfel, designerul de interior se asigură că rezultatul amenajării este nu doar plăcut estetic și funcțional, ci potrivit pentru stilul tău de viață.
Centralele termice sunt echipamente ce furnizează apă caldă și confort termic în mai multe puncte de consum, dintr-o singură sursă. Există centrale termice de apartament/casă, de bloc sau de cartier/oraș.
Când ești în căutarea casei visurilor tale sau pur și simplu îți dorești să investești într-un imobil, un prim pas este să apelezi la agențiile imobiliare locale. Aparent, acestea reprezintă cea mai sigură sursă de informații. Totuși, neatenția se poate solda cu neplăceri, dacă nu analizăm cu atenție toate detaliile.
Auzim din ce în ce mai des vorbindu-se despre stilul Loft, mai cu seamă în cazul apartamentelor noi de vânzare, deja finisate și, uneori, mobilate. Dar, de fapt, ce presupune acest stil și cui se potrivește? Dacă avantajele, vei vedea, sunt clare, ar fi vorba și despre dezavantaje?
În contextul noii legislații în vigoare, referitoare la protecția datelor cu caracter personal, asociațiile de proprietari fac o serie de greșeli care nu rămân neobservate, Drept urmare, sunt reclamate și sancționate corespunsător. Pentru a nu avea parte de neplăceri, este recomandat ca asociațiile să renunțe la anumite practici.