Sfaturi cele mai noi articole - Blog imoradar24.ro

Achiziționarea unui apartament este o investiție mare și pe termen lung și nu este mereu ușor să găsim cea mai potrivită variantă.
Nici să fii vânzătorul unui imobil, persoană fizică, nu e ușor în această perioadă. Pe lângă distanțarea socială impusă de pandemie și reticența unora dintre cumpărători de a se mai întâlni cu persoane străine, cea mai mare dilemă este stabilirea prețului corect de vânzare fără a ajunge să vândă imobile supraevaluate.
Când vine vorba despre cumpărarea unui imobil, poate cel mai important aspect ar trebui să fie siguranța. Dar și foarte greu de probat de către un ochi neavizat, așa cum este cel al cumpărătorului. 
Îngrijorarea românilor privind siguranța locuinței a crescut brusc și de înțeles după cutremurele devastatoare din Turcia și Siria. În câteva zile, în România s-au emis cu 25% mai multe poliţe de asigurare obligatorie decât în perioada similară din 2022.
Fie că locuim într-un apartament sau la casă, insectele și rozătoarele sunt musafirii nepoftiți întâlniți cel mai des.
Siguranța căminelor noastre este un aspect vital. Fiecare face ce poate, după posibilități, pentru a se asigura zi de zi că avutul său, colțișorul său, e în siguranță.
Știm din proprie experiență că nu ne simțim bine în casă atunci când e prea rece, dar nici când e prea cald. Dar câte grade, concret, e prea mult și cât prea puțin?
Am tot auzit în ultima vreme vorbindu-se despre casele pasive. Dar ce înseamnă de fapt acestea?
Orele de liniște în România sunt ”sfinte” în anumite blocuri și aproape inexistente în altele. Oricare ar fi însă situația, trebuie să știi că acestea sunt stabilite prin lege și trebuie respectate atât de către persoanele fizice, cât și de cele juridice.
Când vrei să ai propria locuință, iei în calcul și varianta construirii acesteia de la zero, pe un teren pe care urmează să îl achiziționezi. Numai că există încă persoane care nu știu să facă diferența dintre terenul intravilan și extravilan, iar acest aspect poate duce la imposibilitatea de a-și împlini visul.