Ghiduri cele mai noi articole - Blog imoradar24.ro

Atunci când cauți anunțuri imobiliare, găsești tot felul de termeni specifici. Și e foarte important să știi exact ce tipuri de imobile îți dorești, pentru a nu te confrunta cu probleme. Căci sunt destui cei care descriu imobilele așa încât să pară cât mai atractive, dar realitatea e cu totul alta la fața locului.
Trăim în țara cu cei mai mulți proprietari de imobile din Europa. Și asta se datorează și legislației care ocrotește posesia și care permite obținerea proprietății prin uzucapiune. Despre ce este aceasta și cum poți deveni din posesor proprietar afli în continuare.
Când vine vorba despre achiziționarea unui apartament nou, mărimea chiar contează. Iar diferența dintre suprafața totală utilă și cea construită ne poate induce în eroare. Drept urmare, este indicat să te informezi minuțios înainte de o asemenea investiție.
Cum unele experiențe cu agenții imobiliari nu au fost mereu dintre cele mai plăcute, mulți dintre noi îi evită. În plus, accesul la informație este mult mai facil în zilele noastre, așa că tranzacțiile imobiliare se pot desfășura mult mai ușor. Numai că este important să avem un bagaj de cunoștințe, înainte de a pătrunde în acest domeniu.
Din ce în ce mai des auzim în ultima perioadă vorbindu-se despre indicele IRCC, mai cu seamă în rândul celor care au credite făcute înainte de 2019. Dar ce este cu acest indice și care ar fi diferența între acesta și Robor.
Dreptul de proprietate și dreptul de accesiune fac subiectele multor controverse atunci când vine vorba despre tranzacțiile imobiliare, în special cele cu terenuri. De aceea, este important să cunoaștem detaliile legislative în vigoare referitoare la acestea.
Fie că intenționezi să îți construiești o casă, fie că locuiești deja la curte, locul de parcare este extrem de important în zilele noastre. Deși ar putea părea cel mai simplu de amenajat, trebuie să știi că există reguli stricte în privința acestuia.
Românii care doresc să se bucure de independență energetică și să genereze energie verde pot face acest lucru cu ajutorul programului „Casa Verde”. Acest program își propune să ofere până la 20.000 de lei participanților (respectiv de 25.000 de lei în cazul locuinţelor izolate), sumă destinată achiziționării panourilor fotovoltaice și montării lor.
Achiziționarea unui imobil presupune, pe lângă investiția în sine, și timp disponibil pentru întocmirea documentelor. Ca să nu te trezești cu surprize neplăcute, e bine să verifici și să pregătești din vreme actele necesare achiziționării unui imobil