Ghiduri cele mai noi articole - Blog imoradar24.ro

Înscrierea reședinței în actul de identitate se face la cererea persoanei care locuieşte mai mult de 15 zile la o adresa diferită de cea stabilă.
Vrei să iei un credit și nu înțelegi de ce nu te înacdrezi în condițiile impuse de bancă, deși ai toate documentele necsare la dosar? Ei bine, trebuie să știi că cererea de împrumut poate fi refuzată și din cauza scorului FICO nefavorabil.
Conceptul smart home sau casa inteligentă a luat amploare în ultimii ani. Iar ceea ce părea posibil, cu ceva vreme în urmă, doar în filmele SF, este astăzi la numai un click distanță. Costă, dar merită efortul!
Eficiența energetică a unui imobil este, în zilele noastre, mai importantă ca oricând. Și asta pentru că ne ajută să economisim în condiții mai puțin prietenoase, dar și să protejăm mediul înconjurător.
Concesionarea este o convenție între stat și concesionar, prin care, aceasta din urmă obține dreptul de a exploata terenuri petroliere, miniere, întreprinderi și altele, care aparțin statului.
Planul Urbanistic de Detaliu sau PUD face parte dintre documentele necesare pentru PUG sau Planul Urbanistic General. Este necesar în delimitarea proprietății iar pentru a-l obține trebuie parcurși câțiva pași esențiali.
Renovarea, reabilitarea ori consolidarea clădirilor nu este posibilă legal fără întocmirea unui plan releveu. Și nu sunt singurele situații când acesta este solicitat. Ca să nu întâmpini probleme, e bine să te informezi din vreme.
Tot mai multe persoane doresc să asigure un grad ridicat de confort familiei în ceea ce privește temperatura din locuință, fapt care este din ce în ce mai dificil de realizat atunci când depinzi de un sistem centralizat de încălzire și cu multe probleme, așa cum este în România. Ce se întâmplă vedem cu toții în fiecare sezon rece, mai ales în orașele mari din țară, cazul Bucureștiului fiind deja emblematic.
Poate te-ai întrebat și tu ce reprezintă toate cheltuielile din lista de întreținere, pentru că adesea acestea nu sunt deloc explicite. Iar în situația în care ai un apartament pe care îl dai cu chirie sau în care stai cu chirie, de fapt care sunt cheltuielile pe care trebuie să le achiți tu.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a actualizat ghidul fiscal referitor la impozitarea veniturilor obținute din chirii pentru anul în curs. Drept urmare, dacă te numeri printre cei interesați de impozit pe chirie în 2022, este foarte important să te informezi, pentru a nu avea parte de neplăceri.