Coada de 1800 de oameni pentru o chirie ieftina

Spun unii oameni ca piata imobiliara din tara noastra este intr-o continua dezvoltare si ca este acum mai usor ca niciodata sa iti gasesti casa de vis, fie ea la inchiriere sau vanzare. Este adevarat? Dar oare este posibil sa gasesti si chirie ieftina?  Vom reveni la aceasta afirmatie in 2-3 minute. 

Am dat recent peste un articol atat de impresionant, ca a trebuit sa il citim de doua ori. Un oarecare proprietar al unui apartament disponibil pentru inchiriere din Berlin a decis sa faca ceva cu totul inedit (si, daca ne intrebi pe noi, curajos) si anume sa organizeze o zi deschisa la vizite din partea celor interesati. 

Partea interesanta, insa, abia acum o mentionam. Apartamentul are2 camere  si o suprafata utila de 54 metri patrati, se situeaza la etajul 3 al unui bloc din 1950 si a fost dat spre inchiriere cu nemaipomenitul pret de 550 de Euro. Da, bine, acum probabil va ganditi, pai si unde e combinatia? 550 de Euro daca raportam la nivelul Romaniei, este un pret destul de mare, dar daca ne uitam la cifrele Germaniei si, mai ales, cifrele Berlinului, marea capitala, luam in considerare faptul ca o chirie in Berlin poate ajunge si la uimitorul pret de 1500 de Euro. Parca acum nu mai pare la fel de exagerat😊  Unde mai pui faptul ca apa si caldura sunt incluse in pret! De-a dreptul socant. 

 

1749 de oameni au stat la coada

Bun, avem o bucata apartament decent, sub pretul pietei cu mult si cu o zi deschisa de vizite de la doritori. Ce se poate intampla? Daca va intrebati ca si noi “ei si ce, cati oameni se pot strange?” ei bine, pregatiti-va pentru o surpriza. 1.749 de oameni au stat la coada pentru vizionare. Genial, nu? Cei interesati de acesta chirie ieftina s-au strans in fata cladirii din care face parte apartamentul si s-au organizat cu un megafon, intr-un sir ordonat. Ca sa se evite ambuscada si sa nu se darame scarile sub ei, oamenii au fost impartiti in grupuri de vizita de cate 20-30 si, cum probabil va puteti da seama, ore intregi a durat aceasta situatie.

Concluziile pe care le putem trage din aceasta situatie, lucru confirmat si de cei prezenti la fata locului pentru a vizita apartamentul, sunt urmatoarele: situatia imobiliara din Germania este delicata in acest moment, chiriile sunt din ce in ce mai scumpe si e foarte greu sa gasesti o casa in regula si unde sa nu iti dai jumatate sau chiar mai mult din salariu. 

 

Chirie ieftina - 200 euro

 Din fericire, situatia din Romania este mult mai buna. Inca mai putem gasi chirie ieftina, pana si in orasele mari. Revenind la afirmatia de mai sus si la oamenii care spun ca este acum mai usor ca niciodata sa gasesti casa de vis: ei bine, noi credem ca este o afirmatie decenta si adevarata. Ca sa venim in sprijinul afirmatiei si cu un argument, iata o lista cu peste 50 de apartamente cu o camera sau doua  din Bucuresti la un pret de cel mult 200 de Euro, de la proprietari verificati, fara comision, taxe sau intermediari: 

VEZI AICI CELE MAI IEFTINE CHIRII SUB 200 EURO DIN BUCURESTI

Comparand situatia actuala cu cea a altor tari si zone din Europa, noi putem respira linistiti stiind ca nu se vor strange 1800 de oameni la o garsoniera de inchiriat cu 200 de Euro  si ca nu va dura ore in sir ca sa o putem viziona. Piata din tara noastra este intr-adevar in dezvoltare si, desi exista multe lucruri pe care le-am putea imbunatati, avem speranta zilei de maine si un acoperis decent deasupra capului. 

Alte articole utile:

Voi ce parere aveti? In cat timp vom ajunge si noi in situatia Berlinului?

Articole similare

Jucătorii din imobiliare sunt încântați de respingerea anulării PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4 în justiție. Decizia Tribunalului București de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4 este un prim pas spre deblocarea unei situații create în mod artificial, prin care Capitalei i se restituie dreptul la dezvoltare, anunță Bucharest Real Estate Club (BREC). 
Încă din 2008, când a fost introdusă pentru prima oară cota de TVA de 5% pentru locuinţele livrate ca parte a politicii sociale, TVA a fost unul din instrumentele prin care s-a dorit încurajarea sectorului imobiliar, cu efecte benefice asupra economiei (şi implicit asupra veniturilor bugetare), dar şi asupra condiţiilor de trai. 
Galațiul și Sibiul reprezintă fiecare câte 3% din totalul intențiilor de achiziție la nivel național, în vreme ce Pitești și Ploiești au câte 2%, arată datele Imoradar24. În schimb, Craiova – cel mai mare oraș din Oltenia - este în afara top 10 la nivel național.